В Україні зміниться система призову до армії: Зеленський розкрив деталі

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україні доведеться змінити правила призову в армію. Зараз розглядається кілька моделей майбутньої безпекової реформи ЗСУ, а одна з них - як в Ізраїлі. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час спілкування з ізраїльськими студентами, передають Патріоти України.

За його словами, війна в країні змусила сотні тисяч людей не лише взяти до рук зброю, а й навчитися користуватися нею. Нова модель призову розглядатиметься та обговорюватиметься разом із громадськістю. Зеленський додав, що вже зараз зрозуміло, що багато українців знатимуть, як воювати і поводитися зі зброєю. Це також пов'язано з тим, що в країні виникла територіальна оборона, куди вступили сотні тисяч громадян.

"Як раніше, з погляду захисту нашої держави й армії, а також кількості військових, так уже не буде, і підхід буде змінено і для студентства тощо", — заявив президент.

Яка модель призову в Ізраїлі

В Ізраїлі існує обов'язковий призов для всіх громадян Ізраїлю віком від 18 років, це стосується і чоловіків, і жінок, які є євреями. Відповідно до "Закону про військову службу" Ізраїлю термін проходження служби для чоловіків становить 30 місяців, а для жінок — 12. Багато солдатів, які пройшли обов'язкову службу, також повинні перебувати в резерві відповідно до потреб армії. Також більшість майбутніх студентів призиваються до ізраїльської армії, а середній вік студента-першокурсника в країні становить близько 23 років.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...