В Україні звільнили від призову ще одну категорію чоловіків

Загальна мобілізація, що проходить в Україні, тепер не стосуватиметься ще однієї частини чоловічого населення. Верховна Рада звільнила від мобілізації студентів та педагогів професійно-технічних училищ, передають Патріоти України.

Набув чинності закон №7272, який звільняє від призову учнів і викладачів ПТУ. За ухвалення законопроєкту №7272 загалом проголосували 360 депутатів. Таким чином, в Україні прирівняли права учнів та викладачів закладів професійно-технічної освіти до прав студентів і викладачів вищих учбових закладів. Відтепер учні та викладачі закладів професійної та професійно-технічної освіти матимуть відстрочку від призову на військову службу.

Але є певні нюанси:

  • Відстрочка від мобілізації дається тільки учням, які здобувають освіту на денній або дуальній формі навчання.
  • Відстрочка від призову надається лише викладачам, для яких викладацька діяльність у ПТУ є основним місцем роботи, і працюють вони там не менше ніж на 0,75 ставки.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...