В українській розвідці дали прогноз, коли РФ завдасть нового масованого удару ракетами

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України прогнозують, що російські війська продовжать завдавати ракетних ударів по території нашої країни. Проте на підготовку нової масштабної атаки Росії знадобиться близько тижня. Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону повідомив представник пресслужби ГУР МО Андрій Юсов, передають Патріоти України.

Він зазначив, що такими масованими ударами Кремль хоче зламати українців. "Нас намагаються зламати, занурити в темряву та холод у період війни і змусити до перемовин на умовах агресора. Цього насправді не вийде, ми розуміємо, що періодичність (масованих ракетних атак по Україні. – Ред.) – це приблизно тиждень плюс. Тобто це той період, який потрібен, щоб підготуватися до наступного масованого ракетного удару", – зазначив представник розвідки.

Юсов уточнив, що Україна зі свого боку теж готується до подальшої ефективної роботи, зокрема систем протиповітряної оборони. "Але те, що терористичний режим буде продовжувати ці атаки, то це беззаперечно", – додав він.

Речник ГУР МО також розповів, що запаси високоточної зброї у Росії значною мірою виснажені, але в агресора є багато не високоточних ракет. "Ми бачимо, що за точністю вони особливо і не женуться. У багатьох випадках розліт у кілометр – це умовна "норма", і влучання навіть не в об'єкти інфраструктури, а в цивільні будинки, лікарні – це і є ознака косорукості російських ракетників і загалом режиму РФ", – пояснив він.

Юсов додав, що найбільше в окупантів залишилося ракет С-300, тому загроза насамперед є для прифронтових міст. Йдеться про Запоріжжя, Харків, Миколаїв та Херсон. "На жаль, це ті міста, куди С-300 добивають. Україна працює над захистом цивільної інфраструктури і мирного населення, але розуміємо, що ворог, попри всю свою недолугість, є серйозним, озброєним, масовим. Тому, на жаль, ракетний терор ще може тривати", – резюмував він.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...