В "українського Моссаду" з'явилась нова "жирна" ціль? СБУ оголосила путіністу Машкову підозру за двома статтями за підтримку війни та геноциду

СБУ оголосила підозру актору Володимиру Машкову за підтримку війни / фото СБУ

Служба безпеки України оголосила про підозру відомому російському актору Володимиру Машкову, який є очільником "виборчого штабу" диктатора і активно закликає до знищення України. Як йдеться у повідомленні СБУ у Telegram-каналі, зібрано нові докази підривної діяльності Машкова, який пропагує агресивну війну проти України.

"Фігурант входить до найближчого оточення Путіна і є одним з головних хедлайнерів масових акцій в Москві на підтримку повномасштабного вторгнення РФ", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, Машков публічно закликає до підтримки окупантів, які воюють проти України. Також він виправдовує цинічне знищення цивільної інфраструктури та захоплення частини території України.

"Деструктивну риторику Машков регулярно повторює у ході "передвиборчих" турів різними регіонами Росії, а також під час поїздок до тимчасово окупованих районів України", - сказано у повідомленні.

60-річному актору інкримінують дві статті Кримінального кодексу України:

  • ⁠ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ⁠⁠⁠ст. 436 (пропаганда війни).ст. 436 (пропаганда війни).ст. 436 (пропаганда війни).⁠ст. 436 (пропаганда війни).⁠ст. 436 (пропаганда війни).⁠ст. 436 (пропаганда війни).⁠ст. 436 (пропаганда війни).

До речі, рік тому він вже отримумав підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт за цими фактами вже відправлено до суду.

Оскільки Машков перебуває в РФ, тому тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...