"В українському полоні краще, ніж в армії РФ": 21-річний окупант зробив порівняння не на користь своєї батьківщини (відео)

В українському полоні краще, ніж у російській армії, вважає загарбник з РФ, що потрапив у полон до захисників України. Відеозапис з окупантом опублікувала Служба безпеки України, передають Патріоти України.

"Якби у мене була можливість воювати за Україну, прийняти присягу, перевезти свою сім'ю і залишитися тут жити – я б із задоволенням це зробив", – заявив 21-річний солдат.

Він здивований, що в полоні до нього ставляться по-людськи, і бачить в цьому контраст зі ставленням у Росії, який вражає. За даними СБУ, його підрозділ приїхав в Україну з іншого кінця РФ, а дорога тривала 4-5 днів.

"Коли перетнули кордон, побачили трупи, близько 50 одиниць розбитої техніки, й тоді зрозуміли: ніяка це не спецоперація, а справжня війна. Хотіли розвернутися і виїхати звідти, але пригрозили розстрілом", – розповів полонений.

Зазначається, що йому все ж вдалося "втекти": 14 окупантів виїхали у бік РФ, але згодом потрапили у полон. Тепер з ними працюють слідчі і контррозвідники СБУ.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...