В Україну прибув ще один ЗРК Patriot з Німеччини - Зеленський

Система протиповітряної оборони Patriot від Німеччини прибула в Україну. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні в неділю, 21 липня, зазначають Патріоти України.

"Зараз уже ми можемо сказати: є посилення нашої ППО. Німецький Patriot прибув в Україну, я хочу подякувати Німеччині та Сполученим Штатам за цей крок. В небі ми зможемо зробити більше. Звичайно, попереду ще багато роботи, і це ще далеко не гарантований захист, але тим не менше - більше сили для України", - сказав глава держави.

Зеленський також розповів, що заслухав доповідь командувача Повітряними силами Миколи Олещука з протидії російським ракетам.

"Доповідь командувача Повітряних сил. І по роботі наших вогневих груп - по збиттю "шахедів", і щодо протидії російським ракетам", - сказав президент.

Глава держави також заслухав і доповідь головкома ЗСУ Олександра Сирського щодо ситуації на фронті.

"Головком сам об’їжджав частину бригад. Ключове питання - це забезпечення наших військових. Чого саме не вистачає - по кожному напрямку, по всіх наших основних позиціях. Розподіл снарядів та достатня кількість передусім дронів. Дуже важливо, щоб на всіх основних напрямках відчувалось, що нам є чим завдавати ворогу максимальних втрат", - заявив Зеленський.

Російські війська наступають і перекидають додаткові війська: В ISW оцінили ситуацію на Харківщині

понеділок, 22 липень 2024, 6:56

Російські військові продовжують наступ у Харківській області. Ворог перекинув додаткові штурмові групи поблизу Глибокого для відновлення наступу.Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Американські ана...

Звинувачують у тероризмі: У Грузії викликають на допит добровольців, що воювали на боці ЗСУ

понеділок, 22 липень 2024, 6:30

Грузинські добровольці, які брали участь у бойових діях на боці України у війні проти РФ, повідомляють про виклики на допит у Службу державної безпеки (СДБ) Грузії, передають Патріоти України. Зокрема, стало відомо, що у Тбіліському міському суді опита...