В Україну увірветься скандинавський антициклон: Синоптик попередив про заморозки у вересні

Погода в Україні з 1 вересня буде прохолодною, але поступово зміниться літньою погодою. Як повідомляє синоптик Ігор Кибальчич, метеорологічна осінь відставатиме від календарної. Кибальчич зазначає, що з 1 вересня температура повітря в Україні знизиться на 6-8 градусів порівняно з останніми числами серпня, передають Патріоти України.

"Однак, майбутнє зниження температури зовсім не означатиме настання метеорологічної осені. Попередньо, до кінця першої декади вітри повернуть на західний і південно-західний напрямок і разом з цим температурний фон підвищиться до комфортних літніх показників як в нічний, так і в денний час", – зауважив синоптик. Середньомісячна температура повітря в Україні буде на 1-1,5 градуса вище кліматичної норми і складе близько +14 +19 градусів залежно від регіону.

Де будуть зливи і грози

Опадів буде мало, а в більшості областей взагалі дефіцит. "Прогнозується 29-65 мм опадів, що складе приблизно 70-75% від кліматичної норми, через що ризик розвитку посухи і збільшення пожежної небезпеки залишається високим", - сказав Кибальчич.

Крім того, заморозки у вересні малоймовірні, проте вони можуть простежуватися у високогір'ї Карпат, де це не буде аномалією. За словами синоптика, не варто теплу погоду в другій половині вересня сприймати як бабине літо, адже воно приходить або в кінці вересня, або в жовтні, і таких періодів за осінь може бути кілька.

"І тільки в тому випадку, коли настала метеорологічна осінь за вказаними критеріями, можна буде говорити про бабине літо. Цей термін існує багато років і з точки зору синоптичних процесів означає встановлення літнього характеру погоди на 1 – 2 тижні у зв'язку з витягуванням в бік України гребеня Азорського антициклону. На відміну від скандинавського, в ньому циркулює тепле повітря субтропічного походження, а за рахунок високого тиску опади малоймовірні", - пояснив Кибальчич.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...