В Україну вже прямують нові HIMARS, безпілотники Phoenix Ghost та боєприпаси, - Міноборони США

США надають Україні чергову військову допомогу. До нашої країни прямують нові артилерійські системи HIMARS, безпілотники та Phoenix Ghost й боєприпаси, інформують Патріоти України.

Сума чергової допомоги США Україні становить 175 мільйонів доларів. Наша країна отримає ще 4 системи HIMARS.

Яку зброю отримає Україні

У межах чергової допомоги США передадуть Україні 580 тактичних безпілотників Phoenix Ghost. Їх США закуплятимуть у виробників та передаватимуть нашій державі. У Пентагоні зазначили, що українські військові навчилися ефективно використовувати ці безпілотники.

Окрім того, Україна отримає 4 командно-штабні машини, протитанкову зброю та 36 000 боєприпасів калібру 105 міліметрів. Після отримання цієї допомоги в України буде 16 артилерійських систем HIMARS, за допомогою яких наші військові щодня завдають точних ударів по позиціях окупантів.

Один танк ЗСУ - один постріл: Опубліковано фрагмент бою, як було зупинено колону бронетехніки РФ під Урожайним

неділя, 5 травень 2024, 17:30

У районі села Урожайне Донецької області бійці 58-ї бригади ЗСУ одним пострілом із танка зупинили ворожий штурм. На позиції ЗСУ наближалися три одиниці броньованої техніки ворога, передають Патріоти України з посиланням на телеграм-канал 58-ї окремої м...

Чи дійсно Росія готує наступ на Сумщину та Харківщину: Гетьман оцінив ризики і дав прогноз

неділя, 5 травень 2024, 17:28

Військовий аналітик Олексій Гетьман вважає, що окупаційна армія Росії, попри зовнішні ознаки підготовки до наступу на Сумську та Харківську області, немає реальних ресурсів для реалізації таких планів. Про це він розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ, ...