В України буде тільки одна спроба контрнаступу в цьому році, - президент Чехії

Невдала спроба контрнаступу для України обійдеться дорого / фото twitter.com/prezidentpavelПрезидент Чехії Петр Павел вважає, що в України цього року буде тільки одна спроба контрнаступу. Для нових великих операцій у Заходу може не вистачити ресурсів, сказав він в інтерв'ю Rzeczpospolita, передають Патріоти України.

Павел очікує, що контрнаступ ЗСУ має відбутися протягом декількох місяців: "Вікно можливостей відкрито в цьому році. Після наступної зими підтримувати нинішній рівень допомоги буде вкрай складно".

На його думку, багато країн в цей період будуть переживати втому від війни, що позначиться і на рівні військової підтримки України.

"Багато країн, багато політиків очікують цього року певного прогресу. Я вважаю, що в України буде тільки одна спроба почати великий контрнаступ. Тому, якщо вони вирішать почати великий контрнаступ і він зазнає невдачі, отримати кошти на наступне буде вкрай складно", - висловився Павло.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...