В України виснажуються запаси ППО, але вихід є, - спікер Повітряних сил

Українське небо станом на зараз захищене недостатньо, оскільки Україні потрібно ще досить багато засобів протиповітряної оборони. Крім того, боєкомплект і запасні частини до наявних на озброєнні у ЗСУ комплексів радянського зразка виснажуються, передають Патріоти України.

Як зазначив в ефірі телеканалу FREEДОМ спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, хоча західне озброєння, що надійшло в Україну, посилило захист неба, говорити про те, щоб закрити повітряний простір всієї країни, поки не доводиться.

"Безумовно, дуже мало захищено на сьогоднішній день, багато потрібно ще, я так вам відповім. Тому що ті засоби, які були надані нашими західними партнерами, посилили деякі регіони на лінії фронту, на інших напрямках, але Україні потрібно ще досить багато засобів протиповітряної оборони, для того, щоб посилити. А закрити взагалі всю країну – це дуже важке питання на сьогоднішній день. Сьогодні кістяком озброєння продовжують бути старі радянські комплекси, це "Бук-М1", "С-300". Те озброєння, яке до нас вже надійшло, істотно посилило, але говорити про те, щоб закрити всю Україну, поки не доводиться", – пояснив він.

За словами Ігната, Україна вже зараз повинна думати про те, щоб замінювати наявні комплекси "Бук-М1" і "С-300" на інші зразки. "Я хочу сказати, що ми не просто повинні зараз закрити побільше простору, а думати про перспективу, думати про завтрашній день, тому що ці комплекси "Бук-М1" і "С-300", які є на озброєнні у Збройних сил, нам доведеться рано чи пізно – швидше за все, незабаром – замінювати на інші комплекси. Тому що і боєкомплект, і запасні частини до них вже виснажуються, і виснажуються дуже серйозно під час бойових дій, під час тієї війни, яку Росія веде проти нас", – додав речник Повітряних сил.

Він підкреслив, що в України немає іншого виходу, окрім як отримувати у той чи інший спосіб західні системи, які вже працюють в нашій країні. "Я маю на увазі зараз Повітряні сили, а це комлекси NASAMS, комплекси IRIS-T, які виготовляє на даний момент Німеччина для України. Також і далекобійні комплекси, які здатні вражати і балістичні цілі. Це Patriot в певній модифікації, а також SAMP-T – французькі комплекси, які можуть допомогти Україні захистити повітряний простір", – зазначив Ігнат.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...