В України з’явилася надія на авіацію: Польща має намір передати ЗСУ свої літаки в обмін на американські

Польща готова надати Україні винищувачі МіГ-29 та штурмовики Су-25, отримавши замість США винищувачі F-16, повідомляє Politico з посиланням на джерела в американській адміністрації, передають Патріоти України.

Раніше колишній посол США в Росії та радник президента з нацбезпеки Майкл Макфол закликав країни НАТО передати Україні 70 винищувачів МІГ.

«Будь ласка, лідери НАТО, відправте всі винищувачі МІГ, які у нас є, — 70 всього, 27 лише в Польщі, — в Україну зараз. Зараз! І як тільки Польща, Болгарія, Румунія та Словаччина відправлять ці літаки, інші країни НАТО мають відправити авіапідкріплення до цих прифронтових держав», — написав він у Twitter .

«У рамках переговорів із Польщею США визначають, які «можливості ми могли б надати для підтримки Польщі, якщо вона вирішить перекинути літаки в Україну», — повідомив представник Білого дому у коментарі CNN.

За його словами, відправка винищувачів в Україну є «суверенним рішенням, яке має ухвалити будь-яка країна», і зазначив, що необхідно опрацювати безліч логістичних питань.

"Недостатньо снарядів для нас, занадто багато російських безпілотників": Бійці ЗСУ на "нулі" мало сподіваються на план перемоги Зеленського, - The Times

субота, 28 вересень 2024, 23:40

Як пише The Times, серед українських бійців, які воюють на Донбасі, мало надії на те, що план перемоги, який президент України Володимир Зеленський презентує у США, допоможе їм стримати російські війська, передають Патріоти України. "Серед військ на ци...

Ізраїль ліквідував лідера Хезболла. Проіранські терористи заявили, що Хасан Насралла помер "як великий мученик"

субота, 28 вересень 2024, 22:25

Шиїтський рух Хезболла офіційно підтвердив загибель свого лідера Хасана Насралли. Про це оголосила пресслужба організації у Telegram в суботу, 28 вересня, передають Патріоти України. . Там наголосили, що 64-річний Насралла помер "як великий мучени...