"В усьому винна Україна": Захарова відреагувала на заяву Зеленського щодо видачі паспортів РФ на Донбасі

У МЗС РФ заявили, що видавання російських паспортів жителям Донбасу стало наслідком нібито невиконання Києвом Мінських угод, і назвали такі дії «вимушеним гуманітарним заходом з боку Росії». Про це йдеться в коментарі офіційної представниці МЗС РФ Марії Захарової з приводу інтерв'ю президента України Володимира Зеленського телеканалу 1+1, в якому він назвав паспортизацію жителів окупованих РФ територій України порушенням Мінських угод, повідомляють Патріоти України.

Захарова назвала видачу жителям Донбасу російського громадянства «вимушеним гуманітарним заходом в умовах запровадженої Києвом соціально-економічної й транспортної блокади регіону». Вона заявила, що саме «блокада» нібито є порушенням Мінських угод і що Київ повинен зняти її.

«Таким чином, гуманітарний жест Росії є прямим наслідком невиконання Україною своїх зобов’язань за Мінськими угодами», — заявила речниця МЗС країни-окупанта.

«Логіку і претензії Володимира Зеленського зрозуміти важко. Добре відомо, що надання громадянства є суверенною прерогативою суверенних держав. Міжнародним правом будь-яких обмежень щодо цього не встановлюється», — додала Захарова, заявивши, що в Україні нібито сотні тисяч громадян отримують паспорти Польщі, Угорщини та Румунії.


На концерті Кобзона місячний рекорд та масована утилізація артилерії ворога: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 27 квітня

субота, 27 квітень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.04.24 орієнтовно склали:

Масований наліт ударних БПЛА на Кубань: Атаковано два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром (відео)

субота, 27 квітень 2024, 7:59

У ніч на суботу за повідомленням російських джерел БПЛА атакували два нафтопереробні заводи, бітумний завод, військовий аеродром на Кубані та ряд інших об'єктів. . За повідомленням губернатора Краснодарського краю РФ Веніаміна Кондратьєва, було придуш...