У "зернову" угоду з самого початку закладалась можливість зриву Росією, - експерт-міжнародник

Олександр КраєвРосіяни погодились на угоду щодо експорту українського зерна з тією умовою, що вони матимуть можливість її порушити в будь-який момент. Про це розповів експерт Ради зовнішньої політики "Українська призма" Олександр Краєв, передають Патріоти України.

"В цю угоду з самого початку закладалась можливість Росією її зірвати. Тут питання, коли, на думку, Путіна настане час провокувати та звинуватити в кінці Україну чи Захід. Ця угода, будучи відкритою в багатьох трактуваннях і будучи залежною від "доброї волі" Кремля, вона створює для РФ можливості для використання суден чи проходів в Чорному морі, або того, що Росія фактично контролює потенційним обстрілом усю акваторію", - зазначив він.

На його думку, Росія може використати цю угоду в будь-який момент. "Якщо вони умовно побачать, що Україна не хоче приймати певні переговорні позиції або якщо їм потрібно буде змусити світ до певних поступок, вони можуть у будь-який момент почати обстрілювати цей коридор, і ця "дорога життя" стане "дорогою смерті". Росіяни погодились на цю угоду лише за умови, що вони зможуть за допомогою зброї впливати на цей процес і вони свого досягли", - підсумував Краєв.

Джерело: Еспресо.ТV

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...