​У ЗСУ готуються значно підняти віковий поріг для добровольців тероборони

В Україні можуть підняти віковий поріг для охочих вступити до підрозділів територіальної оборони. Зокрема, до 65 або 70 років. Про це повідомив в інтерв'ю начальник штабу – заступник командувача Сил територіальної оборони Герой України, полковник Сергій Собко для «Радіо Свобода», зазначають Патріоти України.

За його словами, на сьогодні вже майже завершено комплектування територіальної оборони військовослужбовцями, і в багатьох частинах набрали вже понад 75% таких кадрів. Процес комплектування резервістами йде паралельно і після цього приступлять до формування добровольчих підрозділів.

«Вже є певний запит на їх створення. Зокрема, з числа тих категорій людей, які не можуть за певними обмеженнями вступити в батальйони тероборони. Ми роздумуємо, як це виправити. Один із варіантів (можливо, і будемо пропонувати його) – збільшити вік трохи, від 60 до 65 або до 70 років», – додав Собко.

"Звісно, що це комбо": У Повітряних силах назвали "вендетою" збиття Ту-22 в Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:42

У Повітряних силах ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 у Ставропольському краї своєрідною "вендетою" за масовану атаку по Україні в ніч проти 19 квітня, передають Патріоти України. з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євл...

Страшний ранок: Окупати вдарили по Дніпру і області - убили 6 дорослих і 3 дітей

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:22

У результаті російського удару у місті Дніпро загинули 2 людей, у Синельниковому загинули 6 людей, серед яких двоє малолітніх дітей, ще 29 жителів області дітали поранення. Пізнше стало відомо, що у лікарні померла ще одна дитина, передають Патріоти У...