"Вагнер" привозить сім'ям найманців порожні труни

"Група Вагнера" віддає рідним найманців порожні труни для похорону. Про це російському опозиційному телеканалу "Дождь" розповіла жінка, чий чоловік був завербований на війну, передають Патріоти України.

За словами жінки, "група Вагнера" завербувала її чоловіка в колонії, де він відбував покарання. Восени чоловік, якого вже відправили на фронт, перестав виходити на зв'язок. У грудні з жінкою зв'язалися представники "групи Вагнера" і повідомили про загибель чоловіка в районі Бахмута.

Пізніше сім'ї привезли закриту цинкову труну, "медалі" від "групи Вагнера", почесну грамоту і свідоцтво про смерть.

"Вони нам сказали, що немає потреби розкривати труну, тому що перед відправкою [на війну] вони беруть якісь ДНК, і коли трупи виявляють, вони [їх] порівнюють. Вони нам сказали, що дають стовідсоткову гарантію, що це він", — розповіла жінка.

Кількома тижнями пізніше – вже після похорону – з жінкою зв'язався незнайомець і повідомив, що її чоловік живий і знаходиться в окупованому місті Дебальцеве.

Трохи пізніше їй подзвонили з українського номера. Чоловік, який представився співробітником СБУ, заявив, що нібито загиблий чоловік насправді перебуває в полоні з кінця жовтня. Також цей чоловік описав поранення, від якого, за версією "групи Вагнера", нібито помер чоловік жінки, і запевнив, що пораненого насправді вдалося врятувати.

У Федеральній службі виконання покарань РФ дружині відмовилися надати відомості про її власного чоловіка, пославшись на конфіденційність. А ось військова комендатура України підтвердила жінці, що її чоловік дійсно був поранений і взятий в полон.

Журналісти телеканалу стверджують, що змогли знайти в соцмережах ще кілька подібних історій. При цьому наголошується, що представники "групи Вагнера" наполегливо не рекомендують родичам відкривати труни, в яких їм привозять загиблих найманців.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...