"Вагнергейт": Ексрозвідники ГУР кажуть, що "слуги" Зеленського з Банкової погрожували розправою

Після публікації документів про зміст спецоперації на facebook-сторінці журналістки Яніни Соколової, в ГУР звільнили майже всіх розвідників, причетних до розробк

Колишній розвідник із Головного управління розвідки Роман Червінський заявив, що розвідникам, причетним до спецоперації із затримки "ваґнерівців", погрожували з Офісу президента кримінальним переслідуванням. Звинувачення пролунали на токшоу "Свобода слова з Савіком Шустером" на телеканалі "Україна", зазначають Патріоти України

Пряма мова: "Спочатку були погрози звільненнями, кримінальними провадженнями, які передавалися нібито з Офісу президента. Після наради в Офісі президента нам передавалися такі "посили" - "що ви будете притягнуті до відповідальності, ви маєте мовчати!"

Були пропозиції (розвідникам ГУР – ред.) сказати, що операції не було. Саме у двадцятих числах лютого цього року ми були в керівників наших підрозділів, і вони це говорили прямим текстом, що "або мовчіть"... Взагалі намагалися переконати нас, мене особисто – ту людину, яка провела не менше 10 операцій – що це була російська операція. Мені було смішно, і тому я не мав бажання з ними про це говорити.

І тому почалися погрози. Вони сказали, що вони анулюють наші паспорти, що вони почнуть кримінальні провадження".

Червінський додав, що після публікації документів про зміст спецоперації на facebook-сторінці журналістки Яніни Соколової, в ГУР звільнили майже всіх розвідників, причетних до розробки спецоперації.

Розвідник додав, що в нього є свідчення тиску влади на тих розвідників, які зберегли посади. Мовляв, хтось із владних кабінетів пропонував долучитися звільнених розвідників до наклепу офіцерів, включно з Червінським, які керували спецоперацією, або ж інакше їх звільнять чи будуть переслідувати.

Червінський вважає, що матеріали про проведення спецоперації були знищені та підроблені, щоби приховати державну зраду серед вищого керівництва держави.

Колишній розвідник ГУР Юрій Семенюк додав, що знищення таких документів є кримінальною відповідальністю, адже такі документи охороняються впродовж 5 років державною таємницею.


Час смажити яєчню з "путінських яєць": Євросоюз вже підготував механізм надання Україні заморожених активів РФ – ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 9:33

За кілька місяців Україна зможе покращити свої фінанси за рахунок ворога. Європейський Союз підготував пропозиції, згідно з якими Україна почне отримувати прибутки від заморожених російських активів вже у липні, повідомляє Bloomberg із посиланням на пр...

Оце так поворот! Союзники Путіна таємно поставляють Україні боєприпаси, - WSJ.

вівторок, 19 березень 2024, 9:01

Чехія використовує контакти часів холодної війни, щоб отримати такі необхідні Україні боєприпаси. В умовах, коли допомога США в постачанні зброї заблокована, виробництво боєприпасів на Заході повільно зростає, а запаси Києва скорочуються, Прага закупов...