"Вагнерівець" зізнався в збитті українських літаків на Донбасі (аудіозапис)

Денис Харитонов був на Донбасі якраз в той час і в тому місці, коли інші російські військовослужбовці збили МН17, і без сумніву, він міг дати цінну інформацію для міжнародного трибуналу.

"Вагнерівці" зізналися в збиття українських літаків на Донбасі. Про це стало відомо з YouTube-каналу журналістки Яніни Соколової, де вона опублікувала спілкування агентів українських спецслужб з бойовиками Вагнера на етапі "найму на роботу", передають Патріоти України.

Перший на запису - чоловік, який представився як Денис Харитонов, військовослужбовець РФ, докладно розповідає і показує зняте ним відео того, як він 23 липня 2014 року збив з переносного зенітно-ракетного комплексу два українських штурмовика Су-25 299-ї бригади тактичної авіації в районі села Маринівка, працюючи в складі російського батальйону "Степ".

Крім того Харитонов показує два російських державних ордена "За заслуги", одним з яких його нагородив у Кремлі помічник Путіна Владислав Сурков, показує фото, документи. Розповідає, що стріляти з ПЗРК його навчили на базі 22-ї бригади спецназ ЗС РФ.

Також на записі присутні більш короткі вербувальні розмови ще з кількома бойовиками ПВК. Журналіст Юрій Бутусов в Facebook зазначив, що "українські спецслужби проявили приголомшливий професіоналізм, гідний найвищої оцінки, знайшовши стрільців ПЗРК, виявивши в Росії тих, хто збивав наші літаки, встановивши контакт і прідумавши спосіб як доставити негідників на нашу територію".

Бутусов підкреслив, що Харитонов був на Донбасі якраз в той час і в тому місці, коли інші російські військовослужбовці збили МН17, і без сумніву, Харитонов міг дати цінну інформацію для міжнародного трибуналу.

Кількість постраждалих внаслідок обстрілу Харкова зросла, пошкоджено 20 будинків в центрі міста (відео)

неділя, 5 травень 2024, 23:03

Кількість постраждалих внаслідок удару російських окупантів по центральній частині Харкова 5 травня виросла до 15 осіб. Про це проінформувала у Telegram Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України. "Станом на зараз кількість травмованих ...

Швейцарія запросила Папу Римського на саміт миру

неділя, 5 травень 2024, 22:28

Папа Римський Франциск отримав запрошення прибути на Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоці. Про це повідомила в інтерв’ю виданню Blick президентка Швейцарії Віола Амгерд, передають Патріоти України. За її сло...