"Вагнерівці" мінували барак для швидкого загоряння: Спливли нові деталі розправи окупантів над українськими полоненими в Оленівці

РФ не планувала обмінювати полонених українських військових, які захищали металургійний комбінат "Азовсталь" у Маріуполі, тому умисно скоїла вбивство військовополонених у тимчасово окупованій Оленівці. Встановлено деякі обставини події в колонії, в якій перебували українські військовополонені, в т. ч. зі складу полку Азов, йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України, передають Патріоти України.

"МДБ ДНР" спільно з представниками ПВК "Вагнер" і ФСБ РФ під час допитів активно використовувалися фізичні тортури і побої", - йдеться в повідомленні. У ньому уточнюється, що такі заходи, в першу чергу, були "спрямовані не на отримання певної конфіденційної інформації, а на знущання, фізичне приниження, психологічну деморалізацію з метою зламу морально-психологічних якостей українських воїнів.

"У разі реалізації зазначеного плану представники ФСБ планували залучити українських бранців до зйомки в проросійських репортажах. Мета ефіру полягала у висвітленні визнання полоненими "скоєних ними злочинів, звірств проти місцевого населення, зречення бійців від своїх поглядів, а також засудження дій керівництва України", - підкреслюють в ГУР.

У відомстві уточнюють, що допити проводилися на регулярній основі, проте не мали успіху. "Українські полонені проявили виняткову мужність і незламну силу волі", - зазначають українські розвідники.

Вони додають, що російська сторона "не мала наміру здійснювати обмін військовополоненими і з метою приховування неналежних умов утримання і форм допиту українських військовослужбовців (що могли б служити доказовою базою в Гаазькому суді) умисно знищила полонених". "За наявними даними, мінування місця утримання українських бійців було здійснено бойовиками ПВК "Вагнер" з використанням легкозаймистої речовини, що призвело до швидкого поширення пожежі в приміщенні", - підсумували в ГУР.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі": Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...