"Вагнерівці" не зможуть продовжити наступ за межами Бахмута, - ISW

Найманці ПВК Вагнер утримують західні адміністративні кордони Бахмута, а українські сили продовжують зосереджуватися на контратаках на околицях міста. Однак виснажені боями "вагнерівці" навряд чи зможуть продовжувати наступальні операції за межами Бахмута. Про це йдеться в звіті аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

За їхніми словами, повідомлення українських сил можна вважати мовчазним визнанням того, що росіяни контролюють решту західної та північно-західної частини Бахмута.

Імовірне захоплення ПВК Вагнер останньої невеликої ділянки на заході Бахмута не впливає на триваючі українські контратаки на північ і південь від Бахмута, а також на український контроль над наземними лініями зв'язку навколо міста.

Російські війська, ймовірно, потребуватимуть додаткового підкріплення для утримання Бахмута і його флангів за рахунок операцій на інших напрямках. ISW зафіксувала артилерійські підрозділи 132-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади.

ISW раніше прогнозував, що наступальні операції Вагнера, ймовірно, досягнуть кульмінації після місяців виснажливих міських боїв. Однак експерти вважають малоймовірним те, що "вагнерівці" продовжать бойові дії за межами Бахмута у нинішньому виснаженому стані.

Там вважають, що ПВК Вагнер почав демонструвати ознаки того, що не зможе продовжувати наступальні операції за межами Бахмута з кінця грудня 2022 року.

Російські регулярні війська будуть ще менш схильні до наступальних операцій, якщо засновник Євген Пригожин виконає свій намір вивести персонал ПВК з Бахмута 25 травня.

Деякі військкори припускають, що наприкінці цього місяця Пригожин перекине "вагнерівців" на інший "критичний" фронт. Російські війська зіткнулися з подібною кульмінацією після атак піхоти з високим рівнем виснаження в Сєвєродонецьку та Лисичанську в червні-липні 2022 року.

Нагадаємо, заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що в Бахмуті склалася критична ситуація, проте українська армія продовжує тримати оборону.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...