"Вагнерівці" вчасно втекли з Бахмута, ЗСУ пішли в атаку на флангах, - екскомандир полку "Азов" Жорін

"Вагнерівці" вчасно втекли з Бахмута, ЗСУ пішли в атаку на флангах, – екскомандир полку "Азов" Жорін

ЗСУ відновили наступ на флангах навколо Бахмута, де в другій половині травня вже було помітне просування. Про це в ефірі каналу "Freedom" розповів екс-командир полку "Азов", т.в.о командира 3-ї штурмової бригади Максим Жорін, передають Патріоти України.

За його словами, більшість "вагнерівців" вже покинули Бахмут, причому робили вони це "з величезною швидкістю"."Було помітно бажання якомога швидше куди завгодно подітися звідси. (...) Зараз по всіх рубежах навпроти нас знаходяться регулярні частини російської армії", – заявив Жорін.

Причини поспішної втечі "вагнерівців" з Бахмута Жорін пояснює важкими втратами, яких зазнали найманці. На його думку, "група Вагнера" фактично втратила бойовий потенціал. Також "вагнерівці" явно не хотіли потрапити під контрнаступ ЗСУ, якого вони очікували найближчим часом, каже командир української бригади.

Командир зазначив, що новій зміні окупантів погано вдається утримувати позиції, отримані від найманців, тому щодня вони частину цих позицій втрачають. За його словами, українські підрозділи після деякої оперативної паузи перегрупувалися, відновили наступ під Бахмутом і змогли просунутися вперед.

Також Жорін спростував заяви російського Міноборони про те, що окупанти повністю контролюють Бахмут. За його словами, такого повного контролю над містом у загарбників не було ні дня.

"Як і раніше сьогодні в самому місті є позиції української армії. Там завдання на утримання. Що стосується флангів - там завдання на просування та охоплення міста. Чим і займаються підрозділи української армії. Нам вдалося повністю перехопити ініціативу. Вони (росіяни – ред.) не те що не можуть зараз просуватися, зараз вони дуже сильно спантеличені питаннями оборони", – заявив Жорін.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...