"Вагнерівці" вже гинуть на території нашої країни: Українська розвідка знайшла докази (фото)

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомляють про ліквідацію деяких залучених Росією до нападу на Україну "вагнерівців". Про це йдеться в повідомленні на сторінці ГУР МОУ в Facebook, передають Патріоти України.

"Вагнерівці" вже гинуть на території України. Поповнюючи резерви окупаційних військ, Росія залучає до бойових дій найманців приватних військових компаній. Зокрема відомо, що найманці ПВК "Ліга" (ПВК "Вагнер") вже беруть участь у бойових діях на території України у складі армії агресора. Про це, зокрема, свідчать жетони знищених окупантів", - йдеться у дописі.

Зауважується, що деякі з них виготовлялись для використання під час бойових дій в Сирії та містять написи арабською, англійською та французькою мовами. А також сирійські номери телефонів.

У ГУР МОУ нагадали, що ПВК "Вагнер" - російська військова структура, що комплектується найманцями. "Брала участь у бойових діях у низці конфліктів, зокрема на Донбасі - на боці Росії, в Сирії - на боці союзника Путіна диктатора Асада, в Судані", - зауважили у розвідці.

Наголошується, що незалежна місія під егідою ради ООН встановила, що дії ПВК "Вагнер" кваліфікуються як військові злочини або злочини проти людяності. Європейський Союз ввів у дію персональні санкції проти учасників та керівників ПВК "Вагнер".

"Аналоговнет": Російський флот став майже посміховиськом, - The Telegraph

неділя, 19 травень 2024, 8:50

Нещодавно Москва і Пекін оголосили про створення "спільної комісії з розвитку Північного морського шляху". Багато аналітиків, в тому числі з Королівського Об'єднаного інституту оборонних досліджень, вважають, що це більше вигідно Сі, ніж Путіну, але в ...

Оце так! Росія для війни з Україною закуповує снайперські гвинтівки австрійського виробництва

неділя, 19 травень 2024, 8:30

Країна-агресор Росія у війні проти України використовує снайперські гвинтівки та пістолети, зроблені австрійською компанією Steyr Mannlicher. У РФ цю зброю завозять в обхід санкцій Європейського Союзу і незважаючи на те, що Австрія на офіційному рівні ...