"Вагнерівці" з Білорусі намагалися прорватися через кордон, - заступник голови МВС Польщі

Польська влада заявила, що найманці ПВК "Вагнер" намагалася проникнути на територію країни з Білорусі. Варшава посилює охорону своїх кордонів, чекаючи нових провокацій на кордоні, зазначають Патріоти України.

"Очевидно, що спроби "вагнерівців" потрапити до Польщі будуть. Ми очікуємо нових спроб атак на кордоні, можливо, також нових спроб порушити наш повітряний простір", - заявив заступник голови МВС Польщі в ефірі CNN.

За його словами, найманці намагатимуться демонструвати свою вседозволеність. При цьому він вказав, що Варшава збільшила кількість своїх військ на кордоні з Білоруссю, тому що розглядає "будь-які кроки" для захисту громадян і території, "включаючи повну ізоляцію Білорусі, повне закриття кордону".

"Ми хотіли б уникнути цього, тому що в якійсь мірі це крайній захід. Але якщо атаки і спроби дестабілізації нашої країни продовжаться, то у нас не залишиться іншого виходу", - підсумував Яблонський.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...