​"Вагнерівців" чекають важкі часи: Турецький парламент схвалив відправку військ до Лівії

Парламент Туреччини 2 січня схвалив меморандум про надсилання військ до Лівії на підтримку визнаного ООН національного уряду країни, повідомляють Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

Анкара здійснила цей крок у зв'язку з офіційним проханням про військову підтримку з боку уряду Лівії.

Очікується, що турецькі війська в рамках однорічного мандату підтримуватимуть базований в Тріполі уряд прем'єр-міністра Файєса аль-Саррая проти сил під проводом командувача Халіфа Хафтара, яких підтримують російські найманці, Єгипет та Об'єднані Арабські Емірати.

Турецький президент Таїп Ердоган звинуватив деякі європейські та арабські країни у підтримці "путчистського командувача Східної Лівії" і заявив, що Туреччину запрошено законною владою Лівії. Ердоган заявив, що у Лівії незаконно перебувають 2 тисяч бійців російської ПВК Вагнера та 5 тисяч найманців із Судану, які підтримують Хафтара.

Відверто порушують Конвенцію ООН: У Держдепі США розповіли, чим росіяни труять ЗСУ на полі бою

четвер, 2 травень 2024, 13:53

Росія використовує хімічну речовину хлорпікрин проти українських військових, чим порушує Конвенцію ООН про заборону хімічної зброї. Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США, передають Патріоти України. Відомство має докази використання не тільки хло...

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...