ВАКС конфіскував багатомільйонні активи експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва, арештованого за держзраду

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про застосування санкції у вигляді стягнення активів колишнього президента заводу Мотор Січ В'ячеслава Богуслаєва та гендиректора російської компанії Борисфен Петра Кононенка. Про це повідомила директорка Департаменту санкційної політики Міністерства юстиції Інна Богатих у Facebook.

За рішенням ВАКС держава отримає корпоративні права десятка юридичних осіб, серед яких 100% страхової компанії Мотор-Гарант, Вінницький авіазавод, ТОВ Вертольоти МСБ, Мотор-Банк, 74% фірми Жекон.
"В дохід держави стягнуто корпоративні права (Мотор банк, Мотор Гарант (страхова), Вінницький авіаційний завод та інші підприємства), нерухомість, земельні ділянки, грошові кошти (досить значна сума), зброя та інші активи. По окремих активах третіх осіб суд відмовив – оскаржуватимемо", - зазначила Богатих.
Нагадаємо, у листопаді 2022 року ключовий актив Богуслаєва завод Мотор Січ перейшов під контроль Міністерства оборони разом із чотирма іншими стратегічними підприємствами України: Укртатнафтою, АвтоКрАЗом, Укрнафтою та Запоріжтрансформатором.
У листопаді 2023 року Мотор Січ домовилась з АРМА про управління ще одним активом Богуслаєва - Вінницьким авіазаводом.

Як відомо, в жовтні 2023 року В'ячеслава Богуслаєва затримали за підозрою в державній зраді. Пізніше було оприлюднено докази його співпраці з РФ, а також відбувся арешт.

Найбільш надійний засіб стримування російської агресії: Польща офіційно попросила США розмістити на своїй території ядерну зброю

середа, 1 травень 2024, 2:35

Польща офіційно запросила розміщення у себе американської ядерної зброї, подавши заявку на участь у програмі Nuclear sharing. Про це повідомив заступник міністра оборони Польщі Павло Залевський в ефірі польського телебачення у вівторок, 30 квітня.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...