"Вантажівкою" по Зеленському: Геращенко вимагає від МВС порушити кримінальну справу проти "Слуги народу"

Політик вбачає у діях Арсенія Авакова подвійні стандарти і дії на підтримку одного з кандидатів у президенти

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко звернулася до Міністерства внутрішніх справ з вимогою відкрити кримінальну справу на авторів, сценаристів та виконавця головної ролі серіалу Слуга народу.

Про це нардеп від БПП сказала під час години запитань до уряду, звертаючись до очільника МВС Арсена Авакова, який був відсутнім у Раді. На думку Геращенко, справу треба відкрити через епізоди, де розстрілюється парламент і відбувається похорон президента.

"Мені дуже прикро, що немає сьогодні тут міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, тому що деякі колеги його вже канонізували і сказали, що він у нас майже є гарант Конституції", - заявила Геращенко.

Віце-спікер вітає рішення відкрити кримінальну справу за ролик в інтернеті, де кандидата у президенти Володимира Зеленського збиває фура, оскільки вважає, що треба боротися з мовою ворожнечі.

"Але зараз хочу, щоб моє запитання сприймалося, як депутатське звернення. Чи буде сьогодні, так само дзеркально, заведена кримінальна справа проти авторів, сценаристів фільму Слуга народу і виконавців головної ролі, у якій розстрілюється парламент, а потім є похорони президента", - заявила віце-спікер.

Геращенко додала, "що наша колєжанка пані Савченко, за такі думки тільки, утримується у слідчому ізоляторі". Зі схожим запитанням звертався до Авакова і нардеп від Блоку Петра Порошенка Олексій Гончаренко.

Замість Авакова депутатам відповів його заступник Вадим Троян. За його словами, головне завдання поліції - це профілактика злочинності і попередження злочину.

"Ви можете також подати нам звернення, і я думаю, що Нацполіція у законний термін надасть обгрунтовану відповідь", - сказав він.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...