"Варан" не стане на заміну "Кузі": Forbes пояснив нездатність Росії побудувати авіаносець

"Адмирал Кузнецов"

Російські верфі досі не оговталися від пострадянського колапсу, в результаті чого сучасна Росія будує не великі кораблі, а набагато менші фрегати і корвети, а також підводні човни. Причини нездатності Москви побудувати авіаносець збирали в статті, опублікованій в Forbes, зазначають Патріоти України.

На думку військового експерта Павла Лузіна, з яким поговорив американський журнал, головна проблема російської суднобудівної галузі полягає у відсутності відповідних двигунів. «Російська промисловість досі не може виробляти двигуни, досить потужні і ефективні для цих типів кораблів», - вважає фахівець.

Видання зазначає, що Росія не може купити необхідні силові агрегати у західних країн через санкції (як і українські, котрими забезпечувалися російські крейсера, вертольотоносці та єдиний авіаносець Москви, збудований у Миколаєві.-ПУ).

«Новий авіаносець, ймовірно, російська промисловість побудувати не в силах», - констатує журнал.

Таким чином Forbes прокоментував січневе повідомлення ТАРС, присвячене проектам Невського проектно-конструкторського бюро (ПКБ), зокрема універсального морському кораблю (УМК) «Варан», здатному вміщати 24 багатоцільових літака, шість вертольотів і до 20 безпілотних літальних апаратів. Видання відзначило, що у Росії немає коштів на реалізацію даного проекту, а також відповідних безпілотників.

«Невське [ПКБ] мріє вголос», - пише журнал.

У січні видання The Drive написало, що Росії слід відмовитися від свого єдиного авіаносця - «проклятого» «Адмірала Кузнєцова», зосередившись на будівництві пари нових універсальних десантних кораблів (УДК).

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...