"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України.

"США зробили перший важливий крок. Вони прийняли рішення надати право адміністрації США про конфіскацію російських активів. Повністю, не повністю, відсотки, доходи від них - не має значення. Право було надано. США показали, що юридично це законно", - повідомив міністр.

Він зауважив, що США намагаються підтягнути під цю стратегію і решту країн, але ця стратегія повністю не вдається, триває дискусія, що треба щось робити з доходами від активів РФ.

"Варіантів безліч. Дискусії тривають. Але ключова річ - це має бути колективно. Колективне рішення в Італії буде озвучене (на саміті G7). Думаю, ми будемо розуміти ще на початку червня, що буде з активами", - додав Малюська.

Сценарії розвитку

Міністр юстиції заявив, що за супероптимістичного сценарію - буде конфіскація заморожених нині російських активів. За нейтрального сценарію, за словами Малюськи, буде вилучення доходів під певну позику, щоб такі доходи, нараховані на 10 років на перед, були виплачені вже зараз одним траншем.

"За песимістичного сценарію - лише поточне відрахування доходів, нарахованих від російських активів. Це максимум 5 млрд євро на рік. Але, можливо, й менше. Це песимістичний сценарій. Наше завдання просити партнерів про найрадикальніше рішення", - додав він.

А куди ж усі вони поділися?: Глава МВС РФ заявив про брак 152 тисяч співробітників (відео)

середа, 15 травень 2024, 13:32

На тлі тривалої війни проти України у кремлівського режиму почали закінчуватися силовики. Про це під час свого виступу у раді федерації заявив глава МВС країни Володимир Колокольцев, передають Патріоти України. За його словами, наразі відомству не вист...

"Росіяни почали займати позиції на вулицях Вовчанська": Начальник патрульної поліції міста розповів про ситуацію (відео)

середа, 15 травень 2024, 13:05

У спробах зайти в місто російські окупанти продовжують знищувати Вовчанськ – зберігається напружена ситуація, противник займає позиції на вулицях. Правоохоронці перебувають у Вовчанську та допомагають евакуйовувати населення. Про це повідомив начальник...