"Варварський акт державного вандалізму": У Білорусі знищили могили польських солдатів часів Другої світової війни

Могили польських солдатів (Фото:Robert Tyszkiewicz / Twitter)У селі Микулішки Гродненської області Білорусі знищили цвинтар, де поховано загиблих у 1944 році солдатів польської Армії Крайової. Міністерство закордонних справ Польщі засудило знесення могил. Про це повідомляє Polskie Radio, передають Патріоти України.

Портал польського товариства Głos znad Niemna повідомив, що із 22 хрестів, встановлених на меморіалі, не залишилося жодного. «Знищення цвинтаря польської Армії Крайової у Микулішках у Білорусі є безпрецедентним актом звірства та незрозумілим викликом взаємних зобов'язань Польщі та Білорусі щодо захисту пам'ятних місць; ми закликаємо білоруську владу припинити таку практику», — заявили у польському МЗС.

У міністерстві додали, що Польща засуджує всі акти наруги над пам'яттю воїнів. Щодо знесення поховання висловився також депутат Сейму Польщі Роберт Тишкевич. «Варварський акт державного вандалізму щодо могил воїнів Армії Крайової у Білорусі. Як повідомив віце-президент Спілки поляків Білорусі Марек Заневський, поховання Армії Крайової у Микулішках зрівняли із землею! Це має зустріти жорстку реакцію польської влади», - написав він у Twitter.


"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...

За звʼязки з командою Навального: У РФ заарештовано журналістів AP і Reuters (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 21:59

У Росії заарештували журналістів Сергія Кареліна і Костянтина Габова, які працювали на Reuters та Associated Press, за звинуваченнями у нібито співпраці з командою Олексія Навального. Про це повідомляє AP, передають Патріоти України. Карелін, який має ...