Варварський спосіб ведення війни: Російські повітряно-космічні сили системно атакують сирійські лікарні, - ООН

За останні три тижні щонайменше 18 лікарень на північному заході Сирії піддалися нападам. Представники США і Британії поклали відповідальність за атаки на Москву і Дамаск. Про це в п'ятницю на засіданні Ради Безпеки ООН заявили представники західних держав, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Голос Америки".

Території в північно-західній частині Сирії формально перебувають під захистом російсько-турецької угоди, укладеної у вересні минулого року. Незважаючи на це, сили режиму Башара Асада, підтримувані російськими військами, почали наступ на останній оплот сирійських повстанців. В ООН кажуть, що в цій зоні перебувають близько 3 мільйонів мирних жителів.

«Оскільки нам відомо, що Росія і Сирія є єдиними країнами, які здійснюють авіаційні польоти в цій місцевості, то який висновок можна зробити)... чи це були російські і сирійські ВПС?» - сказала на засіданні Радбезу ООН постпред Великобританії Карен Пірс.

Російський постпред Василь Небензя заявив, що російські і сирійські військові не ставили своєю метою руйнування цивільної інфраструктури і вбивство мирного населення.

$260 млрд агресора на допомогу Україні: ЄС розробив план щодо використання доходів від заморожених активів РФ – Боррель

середа, 24 квітень 2024, 8:15

Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від «заморожених» активів Росії та витратити їх на потреби України, каже Жозеп Боррель . Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від заморожених актив...

У ворога за добу значно поменшало артилерії та автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 24 квітня

середа, 24 квітень 2024, 7:54

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 24.04.24 орієнтовно склали: