Вашингтон запроваджує повні блокувальні санкції щодо оборонного комплексу Росії та різкі обмеження та жорсткий контроль щодо поставок нафтовидобувного обладнання

У середу, 2 березня Вашингтон повідомив про введення повних блокувальних санкцій щодо 22 підприємств оборонного комплексу Росії, які виробляють бойові літаки, бойові машини піхоти, системи радіоелектронної боротьби, ракети та безпілотні літальні апарати для російських збройних сил. Як зазначено на сайті Білого дому, ці штрафні заходи призведуть до значних витрат для російських компаній, які займаються розробкою та виробництвом зброї. Назви підприємств, що підпали під санкції, на сайті американської адміністрації не вказані, зазначають Патріоти України.

Цей пакет санкцій включає й інші заходи:

  • суворий експортний контроль високотехнологічних товарів щодо Росії та Білорусі;
  • обмеження на експорт технологій для нафтовидобувної промисловості;
  • санкції на компанії, що беруть участь у фінансуванні армії Росії та Білорусії;
  • обмежувальні заходи та експортний контроль на обладнання з видобутку нафти та газу.

У повідомленні Білого дому підкреслюється, що поширення санкцій на Білорусь завадить Росії імпортувати технології, що потрапили для неї в «чорний список», технології та обладнання через свого сусіда. Крім того, буде різко обмежена можливість обох країн отримувати те, що необхідно для підтримки військової агресії проти України й підривати глобальний мир і безпеку.

Також у заяві Білого дому підтверджується закриття повітряного простору США для всіх російських пасажирських та транспортних літаків. Крім того, повідомляється, що американським громадянам і компаніям заборонено співпрацювати з будь-яким авіаперевізником, зареєстрованим у Росії, що здійснює там свою діяльність або якось пов'язаний з Росією.

У свою чергу державний секретар США Ентоні Блінкен уточнив щодо нових санкцій проти оборонного комлексу Росії. Йдеться про компанії, які виготовляють бойові літаки, БМП, ракети, безпілотні літальні апарати, системи радіоелектронної боротьби.

"Це саме ті системи, які використовуються для нападу на український народ, для порушень прав людини, порушень міжнародного гуманітарного права", - додав держсекретар США.

Блінкен підкреслив, що Сполучені Штати також запроваджують експортні обмеження на Білорусь, "щоби притягнути режим Лукашенка до відповідальності" через те, що він виступає на стороні Путіна у неспровокованій війні проти України.

"Ми задушимо здатність Білорусі імпортувати ключові технології, і якщо Лукашенко надалі підтримуватиме цю війну, наслідки для режиму загостряться", - додав держсекретар США.

Блінкен зауважив, що вже запроваджені санкції проти Росії створили "потужний вплив" на її економіку. Вартість рубля різко впала, російський фондовий ринок закрився через страх перед відпливом капіталу, кредитний рейтинг РФ впав до рівня сміття. Крім того, знищений військовий фонд президента Путіна. Великий удар по Росії також нанесений через обмеження доступу до високих технологій.

"І це відчуватиметься не тільки зараз, але й упродовж років наперед",- додав держсекретар США. Д

Знищено носії "Кинджалів" та інші бойові літаки: З'явилися супутникові знімки аеродрому Бельбек після ракетного удару

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:06

На супутникових знімках Plаnеt.соm, котрі поширила Російська служба Радіо Свобода, зроблених над аеродромом Бельбек у Криму 16 травня, зафіксовано район стоянки літаків Су-27, Су-30 та Міг-31. На знімках компанії Maxar видно, що два МіГ-31 і один Су-27...

Аншлаги Кобзона продовжують зашкалювати четверту добу поспіль: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 17 травня

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:56

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 17.05.24 орієнтовно склали: