"Вата" отримала по пиці: КСУ визнав конституційним закон про мову

Конституційний суд України визнав конституційним закон про забезпечення функціонування української мови як державної. Про це в суді повідомили в коментарі агентству Інтерфакс-Україна. Повний текст рішення з’явиться на сайті КСУ в четвер, передають Патріоти України.

Конституційність мовного закону просив розглянути 51 народний депутат попереднього скликання Верховної Ради — відповідне подання до КС направили ще в червні 2019 року.

Серед авторів подання — переважно колишні депутати Опозиційного блоку, серед яких Михайло Добкін, Сергій Ківалов, Тарас Козак, Нестор Шуфрич, Наталія Королевська, Юлія Льовочкіна, Юрій Бойко (останні п’ятеро — чинні депутати ОПЗЖ) та інші.

Закон про мову (Про забезпечення функціонування української мови як державної) Верховна Рада ухвалила 25 квітня 2019 року. Він зміцнив позиції державної мови в Україні. 16 липня 2019-го закон набув чинності.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...