Ватажки "ДНР" "намалювали" іноземних спостерігачів на "референдумі" заднім числом (документи)

Служба безпеки України перехопила чергові російські документи, які регламентували проведення Росією фейкового референдуму на території так званої "ДНР". Про це повідомляє прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

У ході оперативної роботи виявлено зразки запрошень "іноземних спостерігачів" щодо участі у незаконному псевдореферендумі на сході України.

Встановлено, що відповідні листи були підписані 29 вересня цього року, тобто через два дні після формального завершення псевдоголосування.

У СБУ повідомили, що представники місцевої окупаційної адміністрації намагались нібито запросити 16 іноземців для участі у фейкових заходах як зарубіжних "спостерігачів". Серед них – громадяни двох країн Європи і Центральної Азії.

При цьому датою "реєстрації" цих запрошень вказано 20 вересня. Таким чином, ворог намагався штучно збільшити присутність іноземних "гостей" на псевдореферендумі і за рахунок цього "легітимізувати" його на міжнародній арені.

Служба безпеки ідентифікувала та встановила місцеперебування всіх зрадників, колаборантів та їхніх "координаторів" з РФ, причетних до організації незаконного "референдуму".

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 5, 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності винних осіб.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...