"Ватажок і його спільники": ФСБ РФ вбила гравців у страйкбол у Воронежі і видала їх за "українських диверсантів"

Співробітники ФСБ Росії застрелили у Воронежі трьох людей, які нібито готували диверсію на військових та енергетичних об'єктах регіону, повідомляють Патріоти України.

Як з'ясували журналісти The Moscow Times, ті, кого російські правоохоронці назвали "членами законспірованого осередку прихильників української націоналістичної ідеології", насправді були гравцями в страйкбол і відеогру S.T.A.L.K.E.R, розробкою якої займається українська компанія GSC Game World.

У ФСБ повідомили, що "ватажка і двох його спільників" вбили при спробі затримання на околиці Воронежа. Вони нібито чинили збройний опір, після чого у їхній бік відкрили вогонь у відповідь.

Російські пропагандисти в ефірі "Росія-1" показали сюжет про операцію ФСБ. У ньому можна побачити зошит з написом "Книга обліку особового складу угруповання "Свобода" і прапор з емблемою у вигляді голови зеленого вовка в профіль і написом "Воля". Це емблема угруповання з гри S.T.A.L.K.E.R, однак цей факт не завадив пропагандистам назвати її "прапором ультраправої націоналістичної партії".

Також ФСБ розповсюдила відеозапис з убитими, де можна побачити людей, яких представники страйкбольної спільноти Воронежа ідентифікували як місцевого жителя Володимира Котовського і людину з псевдонімом Сталкер Фосген. Першого охарактеризували як "звичайного технаря, роботягу", а другого назвали прихильником Навального, "нархістом і бунтарем", який нібито підтримував Україну.

У ролику ФСБ можна побачити людину в одязі, яку носив Фосген, і приміщення – кімнату, в якій убитий раніше фотографував страйкбольну гвинтівку для онлайн-оголошення про продаж.


Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...