Ватикан заявив про згоду Києва та Москви "обговорити перемир'я"

Візит президента Зеленського до Італії та його зустріч з Папою Римським, можливо, принесли перші результати: влада України та росії нібито відповіла згодою на пропозицію Папи Римського прийняти спецпосланців Франциска для обговорення перемир'я.

Про це повідомляє спеціалізований ватиканський портал Il Sismografo, не називаючи джерел своєї інформації.

У повідомленні наголошується, що до Києва міг би вирушити голова Конференції італійських єпископів кардинал Маттео Марія Дзуппі, а до москви — префект декастерії у справах Східних церков архієпископ Клаудіо Гуджеротті.

За твердженням видання, сторони прийняли пропозицію про відповідні зустрічі, проте «підготовка вкрай складна, і поки що прогрес вкрай скромний».

У матеріалі Il Sismografo також йдеться про те, що саме у цьому може полягати «мирна місія» Ватикану, про яку Папа Римський повідомив наприкінці квітня на шляху з Будапешта.

Водночас президент Зеленський на зустрічі з Папою заявив, що Україна не потребує посередників для переговорів

"Тенденція йде до зниження бойової активності": Жданов заявив, що ЗСУ зупинили просування росіян, і назвав напрямки

п’ятниця, 10 травень 2024, 6:22

На кількох напрямках фронту в Україні ЗСУ вдалося стабілізувати ситуацію, зупинивши просування російських військ. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов. "Тенденція йде до зниження бойової активності на всій лінії фронту. Я так розумію, що російс...

Уряд США викрутив руки Маску? - Пентагон та SpaceX заблокували незаконне використання росіянами Starlink на полі бою

п’ятниця, 10 травень 2024, 5:55

Власник компанії Starlink дратує американський істеблішмент занадто тісною дружбою з Китаєм та намаганням підтримувати підозрілі стосунки з Кремлем. Однак багатомільярдні контракти з держкорпораціями США роблять Ілона Маска чуттєвим до вимог Білого дому