Важка карма Медведчука - "ЗаЖОП" весь у "синцях": НАБУ взялося за Льовочкіних (відео)

Сергій Льовочкін. Фото: Ліга.net.

Національне антикорупційне бюро перевіряє на причетність до кримінальних правопорушень народних депутатів від ОПЗЖ Юлію і Сергія Льовочкіних у рамках розслідування провадження про розкрадання коштів Держінвестпроєкту, призначених на реалізацію проєкту "Олімпійська надія" Віктора Януковича. Про це повідомляють журналісти "Схеми: корупція в деталях", передають Патріоти України.

Раніше журналісти опублікували розслідування про ймовірну причетність цих нардепів до скупки землі в Закарпатській області під Олімпіаду за виведені з бюджету гроші. Журналісти проаналізували листування екскерівника Держінвестпроєкту Владислава Каськіва, а також особистих помічників і довірених осіб Льовочкіних.

Електронні листи, які охоплюють період з 2014-го по 2016 рік, з-поміж іншого, свідчать про те, що Юлія Льовочкіна була причетна до управління рахунками австрійської компанії Teleferic Holdings GMBH, пишуть "Схеми"

Проєкт "Олімпійська надія" так і не був реалізований, зокрема через те, що призначені на нього гроші вивели в офшори. Розкрадання розслідує НАБУ. Серед підозрюваних – рідний і двоюрідний брати Каськіва, який відповідав за реалізацію "Олімпійської надії".

Журналісти повідомляють - листування вказує на те, що Льовочкіна погоджувала трансфер коштів з компанії Teleferic через латвійський банк на рахунки її дочірніх українських фірм, які витрачали їх на скупку земель на полонині Боржава. У тій місцині, на якій планувалася реалізація проєкту. Ці землі арештовані в рамках кримінальної справи НАБУ за фактом розкрадання бюджетних коштів Держінвестпроєкту. Розслідування триває.

Офіс президента Володимира Зеленського відновив цей проєкт. У липні 2020 року керівник ОП Андрій Єрмак прозвітував про успішні перемовини з австрійським інвестором Гернотом Ляйтнером, який презентував на Банковій проєкт гірськолижного курорту в Боржаві.

Саме на цього австрійця була оформлена компанія Teleferic, включно з періодом, коли рахунками компанії, як свідчить листування, управляли з офісу Юлії Льовочкіної, повідомляють "Схеми"

Наразі компанія Teleferic більше не є власником компаній, що скупили землю на Закарпатті. Замість неї в структуру власності цих фірм ввели словацьку фірму Carpathian Mountain Resort. Вона теж оформлена на австрійця Ляйтнера. Юлія та Сергій Льовочкіни залишили без відповіді запити журналістів. Каськів раніше заявляв про необгрунтованість підозри антикорупційних органів.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...