Важке озброєння стає ключовим: Експерт дав прогноз по ситуації на фронті найближчим часом

Є велика ймовірність, що російські сили після провалу наступу перейдуть до оборони на всіх напрямках. Таку думку висловив у своєму Telegram аналітик Національного інституту стратегічних досліджень, військовий експерт Микола Бєлєсков, передають Патріоти України.

За його словами, постає питання, чи вистачить сил, щоб займати оборону на відповідних рубежах, чи прийдеться для вирівнювання фронту відходити. "Окремо питання того, що інженерні війська ЗС РФ можуть на відповідних рубежах створити лінії оборони, що ускладнить завдання прориву оборони", - вважає Бєлєсков.

Бєлєсков переконаний, що невдовзі поставки важкого озброєння Заходом відіграватимуть ключову роль у битвах з окупантами. "В умовах вичерпання запасів озброєння, втрат і зношення техніки на озброєнні в ЗСУ постачання західного важкого озброєння плюс достатнього боєкомплекту стає ключовим в питанні організації як оборони так і наступу", - пише експерт.

І тут Україна повністю залежить від волі партнерів – від того, як вони бачать перспективи врегулювання війни. "Бо одна справа це робити ставку на повне знищення угруповання Росії, а інша – це робити ставку лише на ослаблення сил РФ, щоб підвести сторони до переговорів. По цьому питанню єдності на заході немає - навіть в уряді США є різні думки", - висловився Бєлєсков.

13 травня міністр оборони Олексій Резніков попередив українців про "складні тижні" на полі бою перед тим, як важке озброєння врівноважить сили. Цей період ЗСУ триматимуть оборону переважно власними силами.

Вже четверта за рахунком і не остання цьогоріч: Виробник IRIS-T терміново передасть ще одну систему в Україну за кілька тижнів

четвер, 18 квітень 2024, 14:48

Як було заявлено після знищення 11 квітня Трипільської ТЕС, Україні терміново потрібно сім систем класу Patriot або IRIS-T, щоб прикрити основні міста країни. З тих пір Україна отримала наразі одну систему IRIS-T. Гельмут Раух, керівник збройової компа...

У Німеччині затримали двох рочґсійських агентів, які планували теракт, щоб зірвати військову допомогу Україні

четвер, 18 квітень 2024, 14:40

Видання Der Spiegel, посилаючись на свої джерела у генпрокуратурі ФРГ, повідомило, що у Баварії викрили двох російських агентів, які вели спостереження за американськими базами на території Німеччини та планували диверсії на військово-транспортних шлях...