Важке замирення: За вбитого азербайджанського солдата армія Алієва знищила вісім вірменських. Єреван терміново попросив про припинення вогню

Ільхам Алієв – президент Азербайджану заявив про припинення вогню на кордоні з Вірменією. Мовляв, через обстріли вже загинули до 8 вірменських військових. Також є чимало поранених, зазначають Патріоти України.

За словами азербайджанського президента, про припинення вогню доволі наполегливо попросила сама Вірменія. Очільник же країни додав, що смерть азербайджанського військовослужбовця ніколи просто так не зійде Єревану з рук.

Він уточнив, що це не перший випадок, який відбувається після війни й новий інцидент не став винятком. Алієв усе ж погодився на завершення вогню. "О 21:30 (за київським часом о 19:30 – 24 канал) я дав міністру оборону наказ припинити вогонь", – підкреслив глава Азербайджану.

Конфлікт Вірменії та Азербайджану

  • На кордоні Азербайджану та Вірменії почалася стрілянина ще 15 листопада 2021 року. Сторони звинуватили одна одну.
  • У Вірменії 16 листопада проінформували громадськість, що 12 військових потрапили у полон. Тільки у ніч на 17 листопада Азербайджан та Вірменія домовилися припинити обстріли.
  • У січні обстріли почастішали. Наприклад, 8 січня під час перестрілки на кордоні усе завершилось без втрат серед військових та техніки.
  • Проте вже 11 січня у Баку повідомили про 1 вбитого азербайджанського військового. Після цього кількість жертв почала зростати.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...