"Важко описати їхній героїзм": У ЗСУ розповіли про роботу пілотів під час повітряних атак

У Міноборони РФ регулярно заявляють про знищення літаків ЗСУ у великій кількості, а також про засоби, за допомогою яких ЗС РФ за останній час збили вже понад 2 десятки українських повітряних суден. Про роботу українських пілотів під час повітряних атак та "нову" зброю РФ "24 каналу" 27 жовтня розповів спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передають Патріоти України.

За його словами, в ЗСУ не знають, про які саме комплекси йдеться, оскільки на цей час Києву відомо про всі наявні на озброєнні РФ засоби.

Так, на озброєнні противника є ЗРК "Бук", "Тор" різних модифікацій, "Панцир" та інші комплекси, а також нова ракета Р-37, яка нібито може долати відстань 380 кілометрів і збивати повітряну ціль. Пілоти ЗСУ та керівництво Повітряних сил про це знають, тож під час повітряних атак враховують ризики і загрози від російської ППО.

"Навіть якщо по наших пілотах відпрацювала ППО, наприклад, ракета Р-37, їм про це повідомляють із землі, але наш льотчик, попри те, що по ньому вже летить, продовжує виконувати завдання – скидає свої ракети, бомби", – розповів Юрій Ігнат.

Після виконання завдання пілот робить протиракетний маневр. Він опускається якомога нижче до землі і на великій швидкості летить у протилежний від ракети бік. "Так сьогодні воюють наші пілоти. Важко описати їхній героїзм просто словами, думаю, про це напишуть у книжках та підручниках і знімуть кіно", – додав Ігнат.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...