"Важкопоранені отримали необхідну допомогу": Командир полку "Азов" терміново звернувся до українців (відео)

Командир полку "Азов" підполковник Денис Прокопенко записав відеозвернення. Він зазначив, що вище військове керівництво України дало наказ про збереження життя та здоров'я військовослужбовців гарнізону та припинення оборони міста. Відео опублікували в Telegram-каналі полку, передають Патріоти України.

"Попри важкі бої, кругову оборону та відсутність постачання, ми постійно наголошували на трьох найважливіших для нас умовах: цивільні, поранені та загиблі", - сказав він.

Прокопенко зазначив, що цивільних вдалося евакуювати. Важкопоранені отримали необхідну допомогу. Їх вдалося евакуювати з подальшим обміном та доставкою на підконтрольну територію Україні. "Щодо загиблих героїв - процес триває. Сподіваюся, найближчим часом рідні та вся Україна зможе з почестями поховати своїх воїнів. Слава Україні!" - наголосив командир полку.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...