Важкий бій під Кураховим: Українські десантники розгромили ворога, котрий кинув у бій разом з піхотою групу новітніх танків - Forbes

Знищено новітні танки РФ: ЗМІ повідомили деталі наступу ворога під Кураховим

Російські загарбники нещодавно намагалися атакувати українських захисників під Кураховим Донецької області, нагадують Патріоти України.

Там окупанти зазнали суттєвих втрат. Знищено, зокрема, три ворожі танки, стверджує Forbes.

За інформацією видання, незвичним був склад, у якому атакували росіяни. За даними 79-ї десантно-штурмової бригади Збройних сил України, до складу ворожого формування входили новітні танки Т-72Б3М з усіма свіжими ґаджетами - ґратчастою бронею проти дронів, радіовстановлювачами та катками для розмінування. Противник також використав цілу низку бронетранспортерів і солдатів на мотоциклах.

"47-тонний тримісний танк Т-72Б3М - один із двох типів танків, які виробляються в Росії. Інший - важчий Т-90М. Російська промисловість виробляє від 500 до 600 нових танків Т-72 і Т-90 на рік. Це набагато більше, аніж будь-яка інша країна виробляє за рік. Але занадто мало, щоб компенсувати приблизно 1200 танків, які російські війська втрачають в Україні щороку", - йдеться у публікації.

Для закриття розриву між виробництвом танків та їхніми втратами, Кремль знімає з довгострокового зберігання старі танки - Т-54/55 1950-х років, Т-62 60-х років, а також Т-72 і Т-80 70-х і 80-х років.

За інформацією видання, старі моделі становлять дедалі більшу частку танкового корпусу РФ, тому Т-72Б3М стають рідкістю.

"І це, безумовно, робить їхнє масове знищення в невдалих атаках, таких як під Кураховим, особливо болючим для росіян", - йдеться у статті.

"На що був розрахунок, коли вбивали Ірину Фаріон?": Портников назвав головний інтерес Росії

понеділок, 22 липень 2024, 8:49

Журналіст Віталій Портников вважає, що після невдач на полі бою ворог почав активно знищувати інфраструктуру та застосовувати політичні вбивства. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "На що був розрахунок, коли вбивали...

"Абсолютно очевидно": Портников пояснив, чому транспортування нафти й газу через Україну не вигідне Росії

понеділок, 22 липень 2024, 8:30

Журналіст Віталій Портников наголосив, що азербайджанські нафта й газ транспортуватимуться через Росію, а тому домовленостей з ворогом не уникнути. Водночас постачання сировини до ЄС допомагає підтримувати Україну, що не має бути в пріоритеті ворога. Т...