Важкий удар по сподіваннях Москви: Пропутінські соціал-демократи таки просіли. У проукраїнських "Зелених" може бути "золота акція"

До останнього очікувалась перевага соціал-демократів Шредера-Путіна. Однак німецькі виборці всупереч соціології передумали беззастережно віддаватись на довіру промосковських ліваків, партія Меркель трохи відігралась. Тепер їй потрібний союз з "зеленими"

Результат виборів в ФРН може принести неочікувані переваги Кличку у боротьбі з наступом Банкової

За даними екзитполу на виборах до Бундестагу в Німеччині ХДС/ХСС та Соціал-демократична партія набирають однакову кількість голосів - по 25%, повідомляють Патріоти України з посиланням на DW.

Ангела Меркель та Армін Лашет

Одразу після закриття виборчих дільниць у ФРН, о 18:00 за місцевим часом, було оприлюднено результати екзитполів на виборах до Бундестагу, зазначають Патріоти України.

Опитування не змогло назвати лідера голосування. На парламентських виборах у ФРН перемогу може здобути як консервативний блок Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу (ХДС/ХСС), так і Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН). Обидві партії набирають по 25% голосів.

На третьому місці - партія "Союз-90"/"Зелені", що набрала 15% голосів. Правопопулістська партія" Альтернатива для Німеччини" та Вільна демократична партія (ВДП) набрали по 11% голосів.

За даними екзитполів соціологічної служби Infratest dimap, в парламент також проходить Ліва партія, за яку проголосували 5% виборців.

Канцлер ФРН Ангела Меркель не висувала свою кандидатуру на виборах. Вона залишиться на своєму посту, поки не буде обрано її наступника та сформовано новий уряд Німеччини.

Нацистська карма схоже таки міцно нависла над Четвертим рейхом Путіна, де вже приготували "шампанське" для святкування своєї епохальної перемоги в "Гейропі". На карколомну ситуацію вже встиг відгукнутись досвідчений дипломат, екс-посол України в ФРН, пізніше порошенківський голова МЗС Павло Клімкін:


Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...