"Важливо розуміти, що Путін діє за принципом дворового хулігана": У Росії назвали сценарій Москви після діалогу з Байденом

Реальна політика Москви відрізняється від жорсткої риторики про присутність НАТО біля кордонів і червоні лінії. Вже зараз можна побачити наслідки розмови глави Кремля Володимира Путіна та президента США Джо Байдена, під час якого американська сторона ймовірно попередила російську державу про наслідки у разі удару. Напруга знизиться, проте Путін продовжить тиснути на захід з метою отримання будь-яких поступок. Про це заявив російський адвокат Микола Полозов, зазначають Патріоти України.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що Москва діє за принципом, згідно з яким перший удар не буде завдано через очікування подальшої відповіді. Про наслідки агресивної політики Байден міг сказати Путіну під час перемовин.

"Важливо розуміти, що Путін і Кремль діють за принципом дворового хулігана, який підбігає, замахується і намагається налякати. Але при цьому бити він не буде, розуміючи, що може отримати у відповідь. Під час розмови Байдена з Путіним, я вважаю, Джо Байден докладно і популярно пояснив, що буде, якщо Росія завдасть удару", - вважає адвокат.

За його словами, серйозна риторика Москви щодо Північноатлантичного альянсу і кордонів не відповідає реальній політиці. Підтвердженням тому є наслідки розмови в реакції Росії.

"І вся ця грізна риторика про те, що не можна переходити "червоні лінії", що неприпустима присутність НАТО біля російських кордонів і тому подібне залишається риторикою, тому що реальна політика суттєво відрізняється від тих грізних заяв, які спочатку робилися. У даному випадку ми бачимо наслідки цієї розмови в реакції Кремля", - додав правозахисник.

Як вважає адвокат, ситуація стабілізується, проте Кремль продовжуватиме тиснути на Захід з метою отримання певних преференцій. "Розрядка буде, але Путін хоче максимально продавити свої умови. Тому наприкінцевому рахунку він не відпускатиме напругу, він все одно якимось чином маніпулюватиме, змушуючи Захід йти на якийсь компроміс", - підкреслив Микола Полозов.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...