"Важливо усвідомлювати...": Шольц виступив проти запрошення України в НАТО

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що зараз "немає потреби" ухвалювати рішення про запрошення України в НАТО. За його словами, країна, що перебуває у стані війни, не може вступити в Альянс. Про це він сказав у інтерв'ю німецькому телеканалу ZDF, передають Патріоти України.

Канцлер ФРН нагадав, що на самітах НАТО у Вільнюсі та Вашингтоні було ухвалене рішення щодо незворотності шляху України до НАТО.

"Ми ухвалили рішення у Вашингтоні та Вільнюсі й описали перспективу. Але я вважаю, що наразі немає потреби в новому рішенні, крім цього рішення", – сказав Шольц.

Він сказав, що "важливо усвідомлювати", що "країна, яка перебуває у стані війни, не може стати членом НАТО". Таким чином Шольц відкинув перший пункт плану перемоги президента України Володимира Зеленського.

У тому числі жінок: У Селидовому окупанти могли розстріляти кількох цивільних, - Офіс генпрокурора

неділя, 27 жовтень 2024, 13:30

За фактами вбивства окупантами жителів Селидово та розстрілу цивільного автомобіля розпочато розслідування. Про це у неділю, 27 жовтня, повідомили в Офісі Генерального прокурора України, прокоментувавши інформацію, яка раніше з’явилася у деяких Telegra...

Двері зачиняються? Канада може скасувати програму для прийому українських біженців

неділя, 27 жовтень 2024, 13:00

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що країна не має наміру продовжувати програму зі спрощеного прийому українських біженців. Про це пише Globe & Mail. Міністр розповів, що «не має наміру продовжувати термінову візову програму для українців п...