Важливий фактор: У Повітряних силах пояснили, чому РФ щоночі атакує Україну дронами

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, чому російські окупанти щоночі атакують Україну десятками дронів-камікадзе Shahed-136, передають Патріоти України.

В ефірі всеукраїнського телемарафону він зазначив, що загарбники регулярно атакують нашу територію. При цьому кількість БПЛА змінюється від десятка до кількох десятків. Російські окупанти використовують тактику розтягування у часі, щоб наявної кількості дронів вистачило надовше.

Ігнат зазначив, що РФ у своїх атаках переслідує дві мети: намагається вразити важливі об'єкти і здійснювати психологічний тиск на населення. "І постійно на це повинна реагувати і економіка, і, як сказав, морально-психологічний стан людей", — додав речник.

Він переконаний, що якщо ворог матиме більше БПЛА, то посилить атаки. Водночас Україні для протидії потрібно наростити установки "малої ППО". За словами Ігната, Україні потрібні ЗРК середнього радіуса дії IRIS-T, NASAMS та ЗРК Patriot середнього та великого радіуса дії. Вони допоможуть захистити об'єкти на території України і від крилатих ракет, і, за потреби, від ворожої авіації.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...