Важливий крок: НАТО розширить присутність в Україні - буде готувати її до вступу

НАТО збільшить свою присутність в Україні, зокрема через призначення спеціального представника в Києві - таке рішення ухвалив Саміт Північноатлантичного Альянсу у Вашингтоні 9-11 липня, передають Патріоти України.

Повідомляється, що представництво НАТО в Україні змінить керівника, який матиме новий статус – буде спеціальним представником генерального секретаря.

Перемовини про те, хто обійме цю посаду, ще ведуться. За даними кількох джерел "ЄвроПравди", європейські члени НАТО наполягають, що це не має бути американець, аби збалансувати вплив США. Також принципово зміниться присутність Альянсу у Києві – і чисельність, і рівень.

Зокрема, передбачається, що з’явиться велика кількість "прикомандированих офіцерів" від держав-союзників, відповідальних за ключові напрямки.

"Словом, за роботу з Україною беруться серйозно. І це стало, напевно, ключовою зміною, яку приніс Вашингтонський саміт", – ідеться у статті.

Перед новою структурою НАТО в Києві поставили завдання добитися готовності України до вступу, зокрема в проведенні реформ сектора безпеки і оборони.

"Це, напевно, головна позитивна новина. Бо якщо бюрократична машина починає працювати над тим, щоб Україна стала членом НАТО, то цей намір вже є не лише на рівні політиків, і його справді планують втілити. Звісно, якщо Україна сама буде лишатися на цьому шляху", – підсумовується у статті.

"Це план розгортання Третьої світової війни": Безсмертний пояснив, що криється за "мирними ініціативами" Орбана

вівторок, 16 липень 2024, 10:24

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який видає себе за миротворця і нібито прагне завершення війни в України, насправді може мати зовсім інші плани. Глава угорського уряду мріє про послаблення Європи й перегляд Тріанонського договору. Таку думку в і...

Не проукраїнська Ніккі Гейлі, як гадалося: Трамп обрав собі проросійського кандидата у віце-президенти. Що то за один

вівторок, 16 липень 2024, 9:32

8. "Трамп представив 39-річного сенатора від Огайо Джей Ді Венса як свого кандидата у віцепрезиденти. На тлі чимдалі голосніших розмов про "американську геронтократію" однозначно сильний крок. І ослаблення позицій Байдена. В котрого в команді явно брак...