Важливий крок: США можуть передати Україні нові авіабомби середньої дальності для F-16, - Politico

Американським ЗМІ пишуть, що Сполучені Штати Америки нібито можуть передати Силам оборони новий вид озброєння – крилаті авіаційні бомби середньої дальності Joint Standoff Weapon (JSOW). Ці бомби можуть бути використані винищувачами F-16, які вже має на озброєнні українська армія, передають Патріоти України.

Про це повідомило видання Politico із посиланням на джерела. Авіабомби Joint Standoff Weapon можуть бути у новому пакеті військової допомоги від Вашингтона на $375 млн, про який, за даними журналістів, Білий дім оголосить наступного тижня.

Як зазначається, система Joint Standoff Weapon, яка використовується ВПС та ВМС США, а також рядом союзників, може вражати цілі на відстані понад 112 км.

"Нові ракети, хоч і не мають тієї дальності, про яку просив Київ, все одно дадуть українським пілотам потужну нову зброю, поки їхні військові борються з наступаючими російськими військами на сході країни. Дальність польоту понад 70 миль (112 км. – Ред.) дозволить пілотам триматися подалі від лінії фронту та російської ППО, що дасть Києву новий спосіб атакувати ці оборонні споруди та склади зброї на передовій, ускладнюючи операції для російських військ", – йдеться у матеріалі.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...