Важливий сигнал: Держдеп США прокоментував візит Кулеби до Китаю

Вашингтон дав знати Пекіну і всьому світу, що Київ діє узгоджено зі своїм найвпливовішим союзником, а не самостійно щось випрошує у сюзерена свого смертельного ворога і готовий на будь які поступки

Візит міністра зовнішніх справ України Дмитра Кулеби до Китаю є важливим. Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, коментуючи візит Кулеби до Китаю, інформують Патріоти України із посиланням на Укрінформ.

"Важливо, щоби Китай дізнався безпосередньо від України про збитки, яких вона зазнала через агресивну війну Росії",- зауважив представник Держдепу

Він нагадав, що КНР допомагає підживлювати бойові дії шляхом підтримки оборонно-промислової бази Росії.

"Ми завжди чітко заявляли, що важливо, аби кожна країна світу визнала, що в цьому конфлікті є агресор і є жертва. І ми не повинні ставитися до двох сторін так, ніби вони несуть однакову відповідальність",- додав Міллер.

Речник Держдепу також наголосив, що Сполучені Штати чітко підкреслювали це, коли спілкувалися з китайською стороною.

"Я знаю, що інші члени НАТО та європейські країни також дали зрозуміти це Росії. І ми вважаємо, що в будь-який час важливо, аби будь-яка країна – і в тому числі Китай - чула (про ситуацію. – Ред.) напряму від України",- зауважив представник Держдепартаменту США.

Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ Китаю Ван Ї під час переговорів зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою в рамках його візиту до країни закликатиме до припинення вогню та мирного врегулювання війни, попри окупацію Росією українських територій.

"Україна не вступить до ЄС без вирішення "Волинського питання": Міністр оборони Польщі зробив скандальну заявк

середа, 24 липень 2024, 9:57

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш вважає, що "без вирішення "Волинського питання" не буде вступу України до Європейського Союзу", передають Патріоти України. Міністр сказав, що "Польща підтримує Україну настільки, наскільки це можливо". Од...

У ворога - нові успіхи: Окупанти захопили Піщане та просунулсь на низці напрямків

середа, 24 липень 2024, 9:55

Аналітики DeepState оновили карту, зазначивши, що росіяни окупували Піщане на Донеччині, передають Патріоти України. "Ворог окупував Піщане та просунувся у Новоселівці Першій, біля Вовчого та Прогресу".