"Вбили просто ні за що": У братській могилі знайшли тіло 26-річного жителя Київщини, який дбав про дідуся

Стало відомо про ще одну жертву серед мирного населення, яка загинула від рук російських окупантів. Це 26-річний Артем Руденко із Бучі. Його знайшли у братській могилі в селі Мироцьке Бучанського району, де раніше були позиції окупантів. До того весь час родина думала, що хлопець у полоні, передають Патріоти України.

«У могилі були поховані 7 мирних жителів, яких стратили пострілами у голову. У багатьох жертв були зв’язані руки та прострілені коліна. Зараз ми працюємо над тим, щоб ідентифікувати загиблих», — повідомляв про страшну знахідку на початку червня голова поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Відомо, що 26-річний Артур залишався в місті до середини березня. Він доглядав дідуся. 11 березня завіз йому їжу та ліки, а наступного дня збирався евакуюватися зеленим коридором. Однак зробити цього не встиг.

«Була інформація, що 11 чи 12 березня в Бучі росіяни зібрали та вишикували людей, їх роздягали і дивилися татуювання. В Артура були татуювання, але вони не мали нічого спільного з воєнною тематикою, — розповідав батько зниклого ЗМІ — Телефон хлопця останній раз фіксувався в Бучі 12 березня. Тоді ж його сім-картка була замінена на іншу».

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...