Вбили та поранили цивільних: РФ атакувала евакуаційний човен з лівобережжя Херсонщини (фото)

У неділю, 11 червня, російські війська атакували човен з мирними жителями, які намагалися евакуюватися з тимчасово окупованого лівобережжя Херсонської області, є загиблі. Про це написав керівник Офісу президента Андрій Єрмак, передають Патріоти України.

Повідомляється, що рашисти відкрили вогонь у спини цивільним. Українцям вдалося дісталися Херсона.

Постраждалих ушпиталили до медичного закладу. Станом на 17:10 лікарі боролися за життя поранених.

Очільник ОВА Олександр Прокудін уточнив, що через вогонь постраждали тринадцять людей. Зокрема троє мирних жителів загинули, ще десятеро дістали поранення, серед них двоє правоохоронців.

"74-річний чоловік, коли ворог відкрив вогонь, власним тілом прикрив жінку. Росіяни розстріляли його в спину. Від отриманих поранень він загинув, лікарі не встигли йому допомогти", - написав голова Херсонщини.

"21 людина ледь вибралася зі смертельної водяної пастки на окупованому лівобережжі. Практично всі – люди похилого віку, маломобільні", – повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.


"Ми повинні розуміти": Ситуація на фронті патова, війська РФ будуть йти вперед, - Коваленко

четвер, 9 травень 2024, 9:57

Допомога від США, яка надходитиме в Україну, буде мати накопичувальний ефект. Ми не побачимо результату від надання цієї допомоги по всій лінії бойового зіткнення одразу. . Відбуватиметься поступове накопичування різної військової техніки, артилерії, ...

Особливий маневр? У ЗСУ розповіли про загадковий вихід російського корабля у море на тлі обстрілу України

четвер, 9 травень 2024, 9:55

Росія перед вчорашнім обстрілом України вивела у море два кораблі. Один з них випустив ракети по Україні, мета виходу іншого корабля - невідома, заявив речник Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону. "Вчора був вихід двох носі...