Вбили та поранили цивільних: Російська ДРГ намагалися проникнути на Сумщину

Російські окупанти здійснили спробу проникнення на територію Сумської області. Внаслідок чого загинуло двоє та було поранено одного цивільного. Про це повідомляє оперативне командування "Північ", назвавши дії росіян черговим "терористичним актом" щодо місцевого населення Сумщини, передають Патріоти України.

"3 липня стало відомо про загибель двох мешканців прикордонного населеного пункту та поранення ще одного внаслідок спроби проникнення ворога на територію нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Наразі триває розслідування обставин трагедії. У командуванні вчергове закликали мешканців прикордонних територій евакуюватися з небезпечних районів та населених пунктів, які знаходяться в близькості до ворога.

Водночас в Офісі генпрокурора повідомили про початок досудового розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України). "У Шосткинському районі поблизу с. Ходине Шалигінської громади під обстріл потрапили два транспортні засоби", - розповіли в ОГПУ, не згадавши про спробу проникнення росіян на українську територію.

За даними правоохоронців, під обстріл потрапили жінка та її 22-річний син, які їхали на мопеді, та автівка. Перші загинули, а водій автівки отримав поранення.


Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...